Ректорът на Tехническия университет във Варна проф. Росен Василев е

...
Ректорът на Tехническия университет във Варна проф. Росен Василев е
Коментари Харесай

Гърми скандал! Обвиниха ректор във Варна в плaгиатство, но...

Ректорът на Tехническия университет във Варна проф. Росен Василев е упрекнат в плaгиатство на докторантура. Бивши преподаватели настояват, че той се пробва по непочтен метод да стане лекар на науките. Пред камерата на Нова телевизия обаче той отхвърли обвиняванията.

Обвинението идва от някогашния ректор на Технически университет-Варна проф. Овид Фархи и до неотдавна отговарящият за присъждането на научните степени проф. Николай Минчев.

Виждайки тази обява, незабавно разбрах, че е взаимствана от дисертация, предпазена преди пет години в университета, сподели проф. Фархи.
Според него втора, трета, четвърта и пета глава са преписани от дисертацията на Ивайло Неделчев. Той е докторант и помощник в Техническия университет.
Изводите към съответните глави са 1:1 преписани, прибавя някогашният ректор.

Научен началник на Неделчев е ректорът проф. Росен Василев.
Според него, преписване няма. Имало общи изявления и надграждане на научния труд, а то било в идващите глави.
Тези неща от дисертацията на Неделчев са и мой труд, съобщи проф. Василев.

Неделчев пък сподели по телефона, че ректорът не е преписвал от него. Не съм човек, който може да се поддаде на напън, акцентира той.
Председателят на научното жури в ТУ-Варна проф. Христо Скулев съобщи, че цялата история е по този начин завързана, че да се компрометира Техническият университет и ректорът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР