Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков поиска два дни,

...
Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков поиска два дни,
Коментари Харесай

Проф. Герджиков казва след два дни кой е предложил кандидатурата му за президент

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков изиска два дни, с цел да отговори на въпроса кой е предложил неговата кандидатура за президент.

Преди формалното разкриване на новата образователна година в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ Герджиков съобщи, че се надява да бъде действителен обединител на нацията. Той чака поддръжка от голям брой политически сили и не отхвърли, че е водил диалози с дясноцентристки партии.

„ Ще ви кажа няколко думи, няма да давам отговор на въпроси. Моля ви по-късно да не пречите на церемонията. Само след два дни ще отговоря на всичките ви въпроси, ще отговоря на всички предложения за изявленията и участия “, сподели проф. Герджиков пред публицисти.

„ Приех Инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на Република България. Смятам, че мога да бъда потребен с това, че имам качествата да въплъщавам единството на нацията, работил съм на няколко места, в организации, които са комплицирани. Аз съм ректор на най-големия и комплициран български университет, аз съм ръководител на съвета на ректорите, и опитът ми оттова да уравновесявам сред ползите на хора с разнообразни ползи, тъй че всички да се почувстват задоволени от някакъв обективен резултат, е огромен. Затова единствената ми обосновка в този миг, когато политическото и общественото тяло е разпокъсано, е да оказа помощ за обединяването на всички партии, всички българи “, добави Анастас Герджиков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР