Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и директорът на

...
Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и директорът на
Коментари Харесай

Софийският университет и Агенция Митници подписаха споразумение за сътрудничество

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и шефът на Агенция " Митници " Павел Геренски подписаха съглашение за съдействие сред двете институции. На събитието участваха деканът на Стопанския факултет доцент доктор Атанас Георгиев, зам.-деканът на факултета и началник на Катедрата " Икономика " доцент доктор Димитър Златинов, и шефът на магистърската стратегия " Митнически и данъчен надзор " гл. ас. доктор Цветан Мадански, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.
Павел Геренски означи, че водещо за Агенцията е повишението квалификацията на чиновниците и по тази причина партньорството със Софийския университет е извънредно значимо и скъпо, и следва да се развива. Проф. Герджиков се съгласи, че има вероятност в самодейността и посочи, че сътрудниците в Стопанския факултет са доста дейни и факултетът е вярното място за начало на съдействието сред двете институции. Споразумението ще способства за развиване на потребен продан на познания и хрумвания сред академичната област, бизнеса и държавните институции.
Предвижда се да бъдат проведени и осъществени разнообразни взаимни действия: основаване на стратегии за образование на чиновници на Агенция " Митници " в Центъра за просветителни услуги на Софийския университет; осъществяване на Академия за налози и мита и други Академията се провежда годишно от Стопанския факултет и е посочена като добра процедура от Софийския университет " Св. Климент Охридски " в интернационално изследване.
Планира се подкрепяне на качеството на образованието на чиновниците в Агенция " Митници " посредством образуване на обществени лекции и полемики, и други начинания от взаимен интерес, както и възобновяване на образователните проекти по дисциплините, преподавани в магистърските стратегии на Стопанския факултет, съгласно потребностите на Агенция " Митници ", в това число въвеждане на нови курсове и специалности. Съгласно съглашението се планува осъществяване на следдипломна подготовка и продължаващо образование на чиновниците в Агенцията; на взаимни прояви, образования, практикуми, курсове, състезания и други начинания от общ интерес. Служители на Агенция " Митници " ще вземат участие в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи и други, отдадени на митническия надзор и законодателството в изискванията на участието на България в Европейския съюз, проведени от Стопанския факултет на Софийския университет. Преподаватели и други представители на Стопанския факултет ще вземат участие в експертизи, съвещания, статистически и други изследвания, и събития, проведени от Агенция " Митници ", а студентите от Стопанския факултет ще бъдат осведомени за студентски стажове и обществени действия на Агенция " Митници ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР