Ректорът на Медицинския университет във Варна проф. д-р Красимир Иванов

...
Ректорът на Медицинския университет във Варна проф. д-р Красимир Иванов
Коментари Харесай

Ректорът на МУ-Варна поздрави здравните работници за техния празник

Ректорът на Медицинския университет във Варна проф. доктор Красимир Иванов поздрави здравните служащи във връзка техния професионален празник и Международния ден на здравето - 7 април.

" Не е елементарно да поставиш диагноза… Не е елементарно да я съобщиш, гледайки пациента в очите… Не е елементарно да влезеш в операционната и да не знаеш по кое време ще излезеш… Не е елементарно да определиш подобаващата и най-хубавата терапия…

Драги сътрудници,
Днес е вашият празник – 7 април, Световен ден на здравето, който Световната здравна организация афишира през 1948 година. Празникът на всички нас, които сме се посветили на най-хуманната от всички специалности.

Да, ние знаем, че не е елементарно, когато носиш отговорност за здравето и живота на другите, когато прекарваш безсънни нощи първо над учебниците, а след това и на работното място, когато грижата за пациента постоянно измества грижата за личното ти семейство, тъй като животът на този пациент би трябвало да бъде избавен не след това, а в този момент! Не е елементарно, когато би трябвало да практикуваш специалността си в условия на компликации от всякакво естество, в системата на опазване на здравето, което има доста нерешени проблеми…

Не е елементарно, само че имам вяра, че с напъните на всеки един от нас тази система може да се промени.

Вярвайте в себе си, запазете състраданието към индивида, не спирайте да учите и да се самоусъвършенствате, предавайте с обич и безрезервност знанията на тези след вас, избрали да тръгнат по нелекия път на медицината. Само по този начин можем да работим за това пациентите да се усещат сигурни и спокойни в нашите ръце, поверявайки ни здравето и живота си.
Честит празник, сътрудници!
Бъдете здрави и дарявайте здраве! "

Проф. доктор Красимир Иванов, дмн
Ректор на Медицински университет - Варна /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР