Рекордьорът по титли от Големия шлем - Роджър Федерер сподели

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем - Роджър Федерер сподели
Коментари Харесай

Федерер разкри, че шансът му за победа е бил 3%

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем - Роджър Федерер показа на конференцията си след провалянето от Новак Джокович на 1/2-финалите на Откритото състезание на Австралия, че възможностите му за триумф в дуела са били едвам 3% поради събитията.

Маестрото стигна по извънредно тежък метод до последната четворка, откакто в последните си 3 мача загуби 5 сета. Още в трети кръг му се наложи да играе 4 часа и 3 минути против Джон Милман преди да победи след 4:6, 7:6(2), 6:4, 4:6, 7:6(8), обръщайки шампионския тайбрек в петата решителна част от 4:8 точки пасив. В 1/8-финалите против Мартон Фучович началото също бе неубедително и отстъпи в първия сет с 4:6, само че след това превключи на оптималната предавка и в идващите 3 елементи Федерер изгуби общо 5 гейма при дълготрайност на срещата 2 часа и 11 минути. Последният тест нанесе най-големите вреди на 38-годишния швейцарец. На 1/4-финалите той взе първата част с 6:3, само че по-късно получи контузия в слабините и се наложи да вземе медицински таймаут, както и лекарства. След завръщането от съблекалнята обаче бе нужно време лекуването да даде резултат, а в това време противникът му Тенис Сандгрен бързо завоюва идващите 2 сета, възползвайки се от краткотрайното неразположение на Роджър. В четвъртата част обаче настъпиха инфарктни минути, откакто първо в един от последните си сервис геймове 20-кратният притежател на Мейджъри избави 4 мачбола. Впоследствие в тайбрека заличи по удивителен метод още 3 точки за спечелването на мача от страна на американеца, този път следващи преди да наделее със 7:6(8). В последна сметка в последния сет 1/4-финалиста от преди 2 години бе пречупен ментално и Федерер се измъкна след 3 часа и 31 минути.

Цялото това физическо натоварване, плюс травмата в адуктора сложиха под подозрения провеждането на конфликта с Джокович. Все отново Роджър сподели сърце, класа и достолепие и излезе против сръбския си конкурент през днешния ден. Нещо повече - той поведе на 2 пъти с пробив в първия сет и имаше 3 следващи точки за двоен подобен при 4:1, само че Ноле сподели извънреден темперамент, обърна гейма в своя употребява, върна брейка, докара нещата до тайбрек, където отстъпи единствено 1 точка на Федерер. Независимо, че идващите 2 елементи завършиха с 6:4, 6:3, Маестрото сподели подвиг за образец с държанието и играта си, показвайки на младите, че макар годините и физическите проблеми, човек не би трябвало да се предава.

link1 " >  Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР