Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер се завърна

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер се завърна
Коментари Харесай

Федерер за завръщането си: Беше дълъг път, но се справих


Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Роджър Федерер се завърна нощес на корта и изигра първия си мач от януари 2020 година.

На АТР 250 шампионата в Доха вторият подложен швейцарец преодоля британеца Дан Евънс със 7:6(8), 3:6, 7:5 след близо два часа и половина игра.

„ Много е прелестно да се завърнеш в Тура, стана страховит мач – разяснява 39-годишният Федерер след успеха. – С Дан изиграхме над 20 сета в последните две седмици. Доволен съм от своето ниво. Чудесно беше да завърша дуела с бекхенд уинър по правата. Беше дълъг и сложен път. На тази възраст това е голямо предизвикателство, само че аз имам класен екип, тъй че се оправих “.

Съперник на Федерер на четвъртфиналите ще бъде грузинецът Николоз Басилашвили, който се наложи с 6:2, 6:2 над тунизиеца Малек Джазири.

За четвъртфиналите се класира и лидерът в схемата Доминик Тийм. Австриецът срещна съществени компликации против полуфиналиста от Откритото състезание на Австралия Аслан Карацев, само че въпреки всичко се наложи с 6:7(5), 6:3, 6:2.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР