Рекордният брой туристи в Италия постави Рим пред изпитание. Над

...
Рекордният брой туристи в Италия постави Рим пред изпитание. Над
Коментари Харесай

Едва 7800 таксита обслужват пренаселения с туристи Рим. Каква е причината?

Рекордният брой туристи в Италия сложи Рим пред тестване. Над 300 хиляди души дневно идват във Вечния град и общинските управляващи направиха горчиви изводи: превозът там не може да поеме подобен поток от хора. Причината - в близо 6-милионен Рим броят на такситата е едвам 7800. За съпоставяне, в София те са над 5000.

Всеки опит за отваряне на пазара с нови лицензи за таксиметрови компании приключваше със стачка и блокада на града и в последна сметка водачите реализираха своето.

Пристигналите с трен в Рим този месец бяха подложени освен на дискомфорта от горещото време. В пиковите часове чакането за такси се проточва повече от час. На моменти се стига даже до физически конфликти сред нетърпеливи клиенти. Стоянките за таксита са празни, а поръчката по телефон лишава много време и постоянно остава неизпълнена. Едва неотдавна съществуват приложения за поръчка на такси, само че и те работят единствено с лицензираните компании. Затова локалните поданици на италианската столица се придвижват всеобщо със скутери.

Ситуацията с неналичието на таксита се утежни поради ремонт на една от главните линии на метрото, поради който то стопира да се движи още в 21 ч. вечер.

Съпротивата против отварянето на пазара на таксиметрови услуги е толкоз огромна, че настоящите водачи отхвърлят даже да разделят колите си със свои сътрудници и по този начин всяка кола се движи едвам по няколко часа на денонощие.

В Рим не са давани нови лицензи от близо 20 години насам. Аргументът за съпротивата на водачите е, че са платили лиценза си на стойност сред 70 000 и 200 000 евро и по тази причина той се пази, препродава от тях или се предава по завещание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР