Рекордният брой новозаразени днес дава основание да кажем, че имаме

...
Рекордният брой новозаразени днес дава основание да кажем, че имаме
Коментари Харесай

Доцент от Пирогов: Днес е втори пик на болестта

Рекордният брой новозаразени през днешния ден дава съображение да кажем, че имаме пик на болестта. Трябва обаче да се прави разлика сред инфектирани и заболели, тъй като носителите на вируса не е наложително да заболеят. Това разяснява по бТВ доцент Петър Атанасов, шеф клиниката по вътрешни заболявания в " Пирогов ". 

Свързвам го най-много с смяната на времето, внезапните промени в температурите и висока мокрота, за жалост съответстваха и с разхлабването на ограниченията. Това докара до този втори пик, сподели докторът.

Първите заболели с ковид бяха тежко заболели. Те бяха с тежка демонстрация на заболяването. Те бяха приети в болница, лекувахме ги и даже в самия ход на лекуването ние установявахме каква е повода за белодробното инфектиране. Първите двама пациенти - мъж и жена, постъпиха с инфектиране на дихателните пътища и дихателна непълнота. Имаха проблеми с дишането и газообмена. Впоследствие установихме, че аргументите за измененията в белия дроб е ковид, последвана от пневмония. Нищо по-различно от нормалното за сезона, разяснява той.

Има избрани нюанси, които разграничават коронавирусната пневмония от другите вирусни пневмонии. Не мога да кажа, че е по-страшна или по-опасна. Болестта протича по-тежко или по-леко съгласно терена и съответния човек. Всеки пациент е друга галактика, не може да се мери с един критерий всеки пациент, уточни доцентът.

Пробите не са меродавни във връзка с диагностиката на пневмонията. Голяма част от пациентите, които носят вируса се разминават с тежките признаци на заболяването, посочи той.

Не може да се разчита единствено на ПСР-теста. Що се касае за меродавност за среща с вируса, най-хубавият ценител на вируса е персоналния имунитет на всеки човек. А това се потвърждава с бърз тест. Една огромна част от  белодробните инфекции, които сме лекували - към 500, 2/3 минаха с типична картина на коронавирусна пневмония, уточни доцент Атанасов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР