Рекордните горещини в Пекин в последните дни не попречиха на

...
Рекордните горещини в Пекин в последните дни не попречиха на
Коментари Харесай

Любовта към Меси показва на света един истински приятелски Китай

Рекордните горещини в Пекин в последните дни не попречиха на китайските почитатели да гледат футболния мач сред Аржентина и Австралия. Основна причина за интереса, несъмнено, беше присъединяване на Лионел Меси. „ Страстни почитатели “, „ радостна атмосфера “, „ приятелско отношение “ - по този начин отразяваха пътуването на Меси до Китай през последните няколко дни медии като „ Асошиейтед прес “, „ Ройтерс “ и други „ Интересът към Меси владее Пекин " и други сходни заглавия в интернационалните обществени медии демонстрират на света един същински другарски Китай.

„ Имам възприятието, че от ден на ден хора по света стартират да се отнасят скептично към имиджа на Китай, който показват западните медии. “ Това сподели Лоран Мишелон, френски академик, който живее в Китай от 25 години. Западните медии постоянно избират да затварят очите си пред истините за Китай. Например в тях постоянно се задават скандални въпроси като „ Знаят ли китайците за кредитните карти? “, „ Всички ли са безмълвни? “, „ Знаят ли бойни изкуства или единствено играят тенис на маса? “

Какви хора са китайците и по какъв начин наподобява Китай? През 2021 година Джонатан, юноша от Колумбия, споделя на света за това, което е видял и чул в Китай в продължение на повече от три години. След като пристигнал в Китай той осъзнал, че в действителност съществува най-малко 20 години разлика сред Китай, представян от задграничните медии, и същинския Китай в този момент “.

Както Меси сподели пред китайските деца: „ Наслаждавайте се на футбола и ще намерите доста другари “. Днешният Китай е изпълнен с жизнеспособност и сила и е тясно обвързван със света. Приветстваме приятелите от всички страни да посетят страната и да видят същинския Китай. За да опознаете Китай, би трябвало да го видите с очите си, а не да слушате мненията.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР