Рекордна сума недекларирана валута с левова равностойност 1 458 904

...
Рекордна сума недекларирана валута с левова равностойност 1 458 904
Коментари Харесай

Рекордна недекларирана сума в долари и евро в камион на ГКПП Лесово

Рекордна сума недекларирана валута с левова равноценност 1 458 904 лв. откриха митническите чиновници на Митнически пункт Лесово в товарен автомобил, ръководен от български жител. Това е най-голямото задържане на недекларирани парични средства от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово за интервал от повече от 10 години насам.

На 2 ноември към 00.10 часа камион с полска регистрация идва на Министерство на правосъдието Лесово на трасе " Изходящи товарни коли " за Турция. Превозното средство е пътувало без товар по маршрут от Полша за Турция. В зоната за митнически надзор българският водач е декларирал, че няма нищо за обявление. По метода " разбор на риска " товарният автомобил е селектиран за щателна митническа инспекция. Митническите чиновници откриват при инспекцията недекларирани 530 000 евро и 250 000 щатски $ в раница, сложена сред персонален багаж на водача на горното легло в кабината . Валутата е с обща левова равноценност 1 458 904 лева

 Снимка: Агенция Митници

Шофьорът с букви М. И. е притеглен към наказателна отговорност от Районна прокуратура-Ямбол. Повдигнато му е обвиняване, че не е заявил паричните средства, открити в камиона. Недекларираната валута е конфискувана.

Шофьорът е арестуван. Ако бъде приет за отговорен наказването е до 5 години отнемане от независимост или санкция в размер на една пета от цената на арестуваната валута .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР