Рекордна смъртност от ковид бе отчетена в Нова Зеландия, която

...
Рекордна смъртност от ковид бе отчетена в Нова Зеландия, която
Коментари Харесай

Рекордна смъртност от COVID-19 бе отчетена в Нова Зеландия

Рекордна смъртност от коронавирус бе регистрирана в Нова Зеландия, която се бори с нова вълна от върлуващия подвариант на Омикрон, засягащ характерно по-възрастните хора, съобщи Ройтерс.

През седемте дни до 16 юли са умряли 151 души. За съпоставяне записаните смъртни случаи в най-лошата седмица по време на предходната коронавирус вълна март месец бяха 115, демонстрират данните на Министерството на здравеопазването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Подвариантът на Омикрон BA.5 е повода за новата коронавирус вълна в Нова Зеландия, чието население е 5,1 милиона души. Отчетеният брой дейни случаи през предишните седем дни е 64 780, макар че съгласно управляващите доста от заболелите не са се записали.

Бързият отговор на Нова Зеландия, както и нейната географска изолираност, са считани за модел за справяне с пандемичната конюнктура. Тези фактори я резервираха „ свободна “ от вируса до края на предходната година.

Правителството се отхвърли от политиката си за „ нулев коронавирус “ тази година сега, в който по-голяма част от жителите се имунизираха. Оттогава вирусът бе оставен да се популяризира.

Спешните отделения, персоналните лекари и медицинските центрове са под огромен напън. Въпреки това данните на здравното министерство на Нова Зеландия демонстрират, че равнищата на приети в болница са по-ниски от тези през пика на болестта март.

Някои лекари желаят да се вкарат още веднъж рестриктивните мерки на обществени места или да се наложи носенето на маски в учебните заведения, а държавното управление устоява на този напън.

Високопоставеният представител на Министерството на образованието Айона Холстед сподели през вчерашния ден, че министерството е посъветвало учебните заведения да поддържат носенето на маски, доколкото е практично, откакто децата се върнат от почивка идната седмица.

„ Разбираме, че използването на политика за носенето на маски може да бъде предизвикателство, само че ви молим да предприемете дейности за въвеждане на маските допустимо най-скоро “, сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР