Рекордна глоба за Гугъл. Европейската комисия реши интернет гигантът да

...
Рекордна глоба за Гугъл. Европейската комисия реши интернет гигантът да
Коментари Харесай

Европейската комисия наложи рекордна глоба на Гугъл

Рекордна санкция за Google. Европейската комисия реши интернет колосът да заплати 4,34 милиарда евро за нарушение на антитръстовите правила на Европейски Съюз.


Според Брюксел, компанията е налагала противозаконни ограничавания на производителите на устройства, работещи със системата Андроид и на операторите на мобилни мрежи, с цел да затвърди господстващото състояние на своята търсачка.

Това е втора санкция за Google от Еврокомисията - преди две години наказването беше 2,4 милиарда евро поради даване на нелегално преимущество на услугата за относително извършване на покупки.

Google е изисквала от производителите да конфигурират авансово на мобилните устройства браузъра Хром и приложението за търсене Google сърч. Иначе не им е предоставяла лиценз за магазина за приложения Плай стор.

Интернет колосът прави заплащания до огромни производители и оператори на мобилни мрежи, в случай че конфигурират авансово и извънредно приложението Google сърч на своите устройства. Той също по този начин е пречел на продажбата на мобилни телефони с различни на Андроид версии.
Маргрете Вестегер - еврокомисар по конкуренцията: Тези практики са попречили на съперниците да иновират и да се конкурират въз основа на своите качества, те са попречили също на европейските консуматори да се възползват от ефикасна конкуренция в доста значимата сфера на мобилни връзки. Това е нелегално според антитръстовите правила на Европейски Съюз.  Европейска комисия глобява Google с 4,34 милиарда евро за противозаконни действия Европейска комисия глобява Google с 4,34 милиарда евро за противозаконни действия
Европейската комисия наложи рекордна санкция от 4 милиарда и 34 милиона евро на Google за нарушение на антитръстовите правила на Европейски Съюз.

Google би трябвало да приключи противозаконното си държание в период от 90 дни. Ако не направи това, ще предстои на наказателни заплащания в размер до 5% от междинния му дневен международен оборот. Решението на Брюксел идва няколко дни преди визитата на Жан-Клод Юнкер в Америка и срещата му с Доналд Тръмп.

Американският президент към този момент упрекна комисар Вестагер, че ненавижда Америка и я назова " Госпожа данъчната ". Днес тя му отговори, че не се наскърбява от определението и в действителност доста обича Америка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР