Рекордите на Гинес официално обявиха човека с най-дълъг живот след

...
Рекордите на Гинес официално обявиха човека с най-дълъг живот след
Коментари Харесай

Пациент с трансплантирано сърце постави световен рекорд

Рекордите на Гинес публично оповестиха индивида с най-дълъг живот след сърдечна трансплантация, осъществена в Англия - Берт Янсен, 57-годишен от Нидерландия. Той е живял 39 години с донорското сърце, което е получил в болница " Харефийлд " в Лондон през 80-те години на предишния век.


След като развива грипоподобни признаци, когато е на 17 години, Янсен е диагностициран с кардиомиопатия - положение, което въздейства на способността на сърцето да изпомпва кръв в тялото.

Кардиологът му в родината му поддържа връзки с болница " Харфийлд " в Лондон и с пионера в региона на трансплантациите сър Магди Якуб, който в последна сметка прави интервенцията на 6 юни 1984 година, когато пациентът навършва 18 години.

По това време процедурата към момента не е била осъществявана в Нидерландия, споделя Янсен: " Всичко мина доста бързо. Само седмица откакто дойдох в Харфийлд, се оказа, че има две сърца от огромна автомобилна злополука в Лондон. Имах съвпадане с едно от тях и сърцето беше трансплантирано. Както ми сподели доктор Матарт към 30 години по-късно, това би трябвало да е било съвършеното съвпадане ".

Янсен споделя, че новото сърце му е разрешило бързо " да се върне към положително качество на живот ", да играе тенис и волейбол и да си обезпечи работа на цялостен работен ден.

Той се дами за брачната половинка си Петра през 1996 година, посреща синовете си Гуидо и Иво надлежно през 1996 година и 2000 година, а в този момент е разпален авиатор.

Янсен добави: " Едно от най-гордите ми достижения е, че дружно със брачната половинка ми Петра и родителите ни построихме къщата си тухла по тухла "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР