Рекорден спад в търговията с водка отчитат в Русия -

...
Рекорден спад в търговията с водка отчитат в Русия -
Коментари Харесай

Продажбата на водка в Русия се срина

Рекорден спад в търговията с водка регистрират в Русия - за 2017 година размерът на продажбата на дребно на спиртната напитка в страната се е съкратил с цели 16,6% до 670,5 млн. литра. Това оповестява Интерфакс, базирайки се данни на Националния съюз за отбрана правата на потребителите. За аналогичния интервал е намаляла продажбата на всички типове алкохолни питиета, като се изключи плодовите виновност. В частност са били осъществени 100, 2 млн. литра коняк или с 1,1 на 100 по-малко спрямо 2016 година, написа "Монитор ".
Най-голям е спадът при шампанските и газирани виновност, който се равнява на 27%. Ръст бележи само търговията с плодови виновност, чиято продажба през предходната година е скочила със 71,8 на 100. Според специалисти тези наклонност се дължи на ниската цена на упоменатата алкохолна продукция и намалялата кредитоспособност на съветските консуматори, написа Лента.ру.
Пресата напомня, че през април 2017 година държавното управление реши да увеличи минималната закрепена цена на дребно на водката от 2,7 на 2,9 евро за половин литър. 11 литра чист алкохол - толкоз годишно се пада на глава от популацията в Русия на възраст над 15 години. По този индикатор жителите на страната се подреждат на 16 място, като отстъпват на страни, като Ирландия, Австрия, Франция и други
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР