Рекорден спад на контрабандата на цигари отчете традиционното проучване на

...
Рекорден спад на контрабандата на цигари отчете традиционното проучване на
Коментари Харесай

Рекордно нисък дял на незаконните цигари, отчете проучване

Рекорден спад на контрабандата на цигари регистрира обичайното изследване на тютюневите компании. 3.3% е делът на противозаконните цигари през третото тримесечие на годината, което е най-ниското равнище, измерено от 2010 година насам, заяви Вержиния Джевелекова от Филип Морис България. В 2010 година равнището на контрабандните цигари е било 34.5%, уточни за съпоставяне тя.
Сред противозаконните цигари са тези от разрушената фабрика наскоро край Пловдив. Те са били предопределени за гръцкия пазар, само че са популяризирани и в София и Видин.
2 града са с нулево ползване на противозаконни цигари – Габрово и Ямбол, демонстрира още изследването.
Сред европейските страни България изпъква като първенец със доста по-ниски равнища на непредназначени за вътрешния пазар цигари, показаха още създателите на проучването.
" Това, което ме тормози е, че към този момент сме доста близо до нулата и всяко качване ще е проблем на институциите ", пошегува се вътрешният министър Младен Маринов и увери, че усилята против контрабандата ще продължи. " Ако ние не държим средата вътре в България, доста бързо ще навлезнат противозаконни цигари. Ежедневно отблъскваме такива напъни и обменяме информация с нашите съседи ", означи той.
Шефът на митниците Георги Костов уточни, че до ноември т.г. са постъпили от акцизи на тютюневи произведения със 177 милиона повече, в сравнение с за същия интервал на предходната година и със 150 милиона над плануваните в бюджета при започване на годината. " Сумата е извънредно добра и впечатляваща – записваме 6.4% растеж на плануваните доходи от тютюневи произведения, само че е извънредно задължаваща за идната година ", разяснява той и посочи приноса всички правоохранителни органи.
Нескрита злоба към рузултатите на тютюневата промишленост изрази ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев. " При нас обстановката не е толкоз добра, дори противоположното. Надявам се идната година да представим секторен разбор на практиките, които ощетяват държавния бюджет и подхранват сивата стопанска система в енергийния бранш, по-точно бранш горива ", сподели той и заяви, че чака следващата година да стратира подобен план и резултатите да бъдат разисквани с институциите, с цел да се проучват трендовете и противодействието на контрабандата при горивата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР