Рекорден брой случаи на погълнали дезинфектанти в САЩ след предложението

...
Рекорден брой случаи на погълнали дезинфектанти в САЩ след предложението
Коментари Харесай

В САЩ отчетоха рекорден брой на хора, погълнали дезинфектанти


Рекорден брой случаи на погълнали дезинфектанти в Съединени американски щати след предлагането на Доналд Тръмп да се ревизира резултатът от инжектирането им. Макар по-късно да съобщи, че е бил подигравателен, президентът и рисковата му рекомендация не престават да са обект на рецензии от страна на лекарското съсловие и на медиите. В отговор, Доналд Тръмп реши да анулира съботния си брифинг с мотив, че няма никакъв смисъл, съобщи Българска национална телевизия.

30 души са потърсили лекарска помощ в Ню Йорк в първите 18 часа след изявлението на Доналд Тръмп. 9 от тях са погълнали дезинфектант, 10 - белина, а 11 - различен тип домашен препарат. За съпоставяне - по същото време преди година, пациентите в токсикология са били 13 и при нито един от случаите не става дума за приложимост на дезинфектант.

Доналд Тръмп не прикри раздразнението си, че е обект на насмешки. След като в петък редуцира брифинга си за COVID-19 до 20 минути и отхвърли да дава отговор на въпроси, ден по-късно реши въобще да не приказва пред медиите.

Какъв е смисълът да организираме брифинги в Белия дом, в случай, че некадърните медии задават единствено и само враждебни въпроси и отхвърлят да отразяват истината. Имат високи рейтинги, а на американските жители дават единствено подправени вести. Не си коства времето и напъните!, отсече президентът.

Междувременно, броят на умрелите в Съединени американски щати е близо 54 000 души. В епицентъра на болестта - щата Ню Йорк, стартира всеобщо тестване на популацията. Тестове ще се вършат в близо 5000 аптеки, а задачата е да могат да се изследват към 40 000 души дневно.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР