Рекорден брой от над 2000 мигранти са пристигнали на сицилианския

...
Рекорден брой от над 2000 мигранти са пристигнали на сицилианския
Коментари Харесай

Остров в Сицилия отбелязва рекорден брой пристигащи мигранти с лодки

Рекорден брой от над 2000 мигранти са пристигнали на сицилианския остров Лампедуза през миналия ден, заяви италиански формален представител в събота.

Около 1778 души дойдоха в петък, а други 267 души кацнаха на седем дребни лодки през нощта в събота, сподели служителят.

През предходните години се наблюдаваше по-голям брой пристигания, само че в никакъв случай толкоз рано през годината в границите на един ден.

Лампедуза, близо до Сицилия и най-близкият италиански остров до Африка, е съществена дестинация за мигранти, които желаят да влязат в страни от Европейския съюз.

Благотворителни организации избавиха доста от лодките. Съгласно новите правила на дясното държавно управление на Италия неправителствените организации са изправени пред санкции за нарушение на кодекс на държание.

Броят на мигрантите, идващи на крайбрежията на Италия с лодки, се е нараснал повече от три пъти през първите два месеца на 2023 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно италианското вътрешно министерство.

В четвъртък министър председателят Джорджия Мелони упрекна за възходящата цифра „ политическата обстановка “ в Тунис.

„ 900 000 души ще дойдат в Италия, които Италия не може да приветства “, сподели Мелони пред Европейския съвет, като в същото време изиска съдействие с европейските сътрудници за приемане на мигранти и помощ за блокиране на заминаванията от Турция, Либия и Тунис.

През февруари покруса при корабокрушение на мигранти край крайбрежията на Калабрия в Южна Италия умъртви повече от 70 души.

Италия е основна точка за кацане на десетки хиляди хора, които се надяват да стигнат до Европа
След трагично корабокрушение няма мир за мъртвите и живите
По-рано този месец Мелони писа до европейските водачи, като сподели, че е тяхно „ обвързване, морално даже преди политическо “ да предотвратят друга сходна покруса и че би трябвало да се прави разлика сред миграцията и бежанците.

„ Объркването на двете равнища, както постоянно се прави до момента, е в ущърб на най-уязвимите и нуждаещите се от помощ. И това не е вярно “, сподели тя, добавяйки нуждата от единна политика за бежанците в цяла Европа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР