Рекорден брой нови случаи на коронавирус - близо 11 000,

...
Рекорден брой нови случаи на коронавирус - близо 11 000,
Коментари Харесай

Рекорден брой заразени в Израел

Рекорден брой нови случаи на ковид - близо 11 000, бяха регистрирани през последното денонощие в Израел, заяви министерството на опазването на здравето, представено от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е станало тъкмо преди началото на новата образователна година. През последните седмици броят на новите случаи в страната не стопира да нараства - заради разпространяването на по-заразния вид Делта управляващите започнаха да слагат подсилващи дози ваксина. Вчера бе обявено за над 9000 новозаразени, а през днешния ден - за 10 947. Това надвишава върха от 18 януари - 10 118 нови случаи, уточни министерството, само че добави, че броят на тежко болните в страната малко е намалял.

Независимо от днешния връх израелското държавно управление реши да не отсрочва началото на новата образователна година за общо 2,4 милиона възпитаници, планувано за на следващия ден. Премиерът Нафтали Бенет прочее посочи, че учебният личен състав, отказал имунизация, ще би трябвало да показва отрицателни проби два пъти седмично. В Израел са имунизирани с по две дози към 5,5 милиона души - към 60 на 100 от цялото население.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР