Реконструкция и разширение на девет възлови булеварди и улици ще

...
Реконструкция и разширение на девет възлови булеварди и улици ще
Коментари Харесай

Проектират ключови пътни връзки в Пловдив

Реконструкция и уголемение на девет основни булеварди и улици ще проектират компаниите, с които към този момент са подписани контракти след извършената социална поръчка.  

Проекти ще се приготвят за бул. „ Хаджи Димитър ”, от  надлеза до ул. „ Царевец ”, за реконструкцията на ул. „ Полет ” до Брезовско шосе, където за първи път ще се употребява технологията на студено преработване, за Рогошко шосе, от Адата до някогашния екарисаж, за разширението на ул. „ Цар Симеон ”,  от глухия жп прелез с Ягодовско шосе.

Най-скъпо  - 240 000 лв. - ще е проектирането на продължението на бул. „ Александър Стамболийски ”, което ще свърже „ Южен ” с ул. „ Цар Симеон ” в „ Тракия ”.  Този контракт, чието осъществяване е 150 дни,  ме радва най-вече, тъй като тази нова пътна връзка е нужна, разяснява през вчерашния ден кметът Иван Тотев.  Проект ще се приготвя и за продължението на бул. „ Македония ” от бул. „ Никола Вапцаров ” до ул. „ Въльо Стефов ” в регион „ Южен ”.    

Според градоначалника множеството от плановете ще бъдат приключени в средата на годината, с цел да послужат за основа на строителната стратегия на Общината през 2019 година

За  реконструкцията на  ул. „ Даме Груев ” в регион „ Южен ” няма определен реализатор, както „ Марица ”  тези дни писа. Вероятно ще се премине към  директно договаряне, сподели кметът. Нито един претендент не се е явил на търга и за планиране на нови велоалеи.

Идеята е едно от трасетата да мине по бул. „ Цар Борис III Обединител ”, с цел да свърже бул. „ Христо Ботев ” и „ Марица-юг ” през Тунела. Предполага се, че тротоарът от източната страна е задоволително необятен, с цел да се отделят два метра за колоездачи. Проблемът е по какъв начин да минат през Тунела, тъй като там пешеходното пространство е доста тясно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР