Реколта с много добро качество за вина медалисти, отчитат от

...
Реколта с много добро качество за вина медалисти, отчитат от
Коментари Харесай

„Вила Ямбол“ прибра топ реколта за серията Kabile, вдъхновена от траките

Реколта с доста положително качество за виновност медалисти, регистрират от една от най-големите мазета у нас „ Вила Ямбол “. При тях гроздоберът е стартирал малко по-рано от предстоящото, защото високите юлски температури са съдействали за по-бързото узряване на някои сортове. Качеството на гроздето и тази година е положително, с добра физиологична зрялост и в чудесно положение. Очакванията са за свежи и ароматни бели и розе виновност, а алените да са плътни и структурирани, споделят от „ Вила Ямбол “. През избата към този момент са минали сортовете Мускат, Шардоне, Вионие, Совиньон блан, Мерло, Малбек, Мурведър, Карменер, Пти вердо и други. Останали са за дообиране Каберне Совиньон, Юни блан, Каберне Фран и Сира.

Според изпълнителния шеф на една от най-старите мазета у нас Красимир Аврамов макар бурите и дъждовете през септември по техните лозя не е имало огромни провали и реколтата се е запазила. Винарната ръководи близо 10 000 лозови масиви.

И за идната акция акцент за „ Вила Ямбол “ са виновността им Kabile, основани в символ на респект към традициите на района. Траките са правили вино по нашите земи, доста преди други одобрени производители. За тях напитката е била божествена, а за виновността от античния тракийски

град Кабиле се е считало, че са изключително качествени. Затова са били отбелязвани с лика на богинята Кибела, Велика майка и настойничка на естествените сили. Именно тя е изобразена и на етикета на бутилките Kabile през днешния ден. Многобройните оценки на интернационалните състезания за серията Kabile са още едно удостоверение за качеството на родните виновност. Само тази година Kabile има 24 медала от интернационалните надпревари, измежду които за „ Най-добро вино от България “ на Concours Mondial de Bruxelles.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР