Реки потекоха от шадравана на Независимост“. Съоръжението, което заработи съвсем

...
Реки потекоха от шадравана на Независимост“. Съоръжението, което заработи съвсем
Коментари Харесай

Шадравана на площад Независимост във Варна се разля навсякъде

Реки потекоха от шадравана на „ Независимост “. Съоръжението, което проработи напълно неотдавна след дълъг ремонт, безусловно протече. Водата покрива пространството към него и се стича по пешеходната зона. Това демонстрира видео, което се популяризира в една от групите във Facebook, заяви Moreto.net.

Репортерска инспекция два часа по-късно откри, че продължава да избива вода отдолу под оборудването, въпреки и по-слабо.

Дейностите по възобновяване на оборудването започнаха през април. Планирана бе замяна и ремонт на подводни осветители, помпи, както и разнообразни дюзи и водни резултати. Дейностите включваха още замяна на част от компрометираната каменна обшивка.

При разкриването на фонтана след зимния сезон и премахването на дървените дъски, които го покриваха, се откриха обири на кабели, захранващи част от осветителите на външния и външния кръг, както и на част от кабелите, захранващи потопяемите помпи.

Общината подаде сигнал в полицията за нанесените вреди.

Шадраванът, който е открит преди 8 години, беше в неприветлив тип още от предишното лято.

Договор за ремонт, употреба и техническа поддръжка на шадравана на площад „ Независимост “ и за двата сухи фонтана в центъра Община Варна има подписан с „ Поли йорд “ ЕООД. Контрактът е подписан през октомври 2022 година. Важи за 4 години и е на стойност 800 хиляди лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР