Река Пеней излезе от коритото си в град Лариса, Централна

...
Река Пеней излезе от коритото си в град Лариса, Централна
Коментари Харесай

В Гърция река Пеней заля части от град Лариса

Река Пеней излезе от коритото си в град Лариса, Централна Гърция, и заля обширни зони от предградията му. За битка с бедствието са изпратени избавителни екипи от цяла Гърция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Местни поданици оповестяват, че бедствието е почнало във вечерните часове през вчерашния ден. До вчерашния ден в града е валял пороен дъжд, само че към този момент времето е изсъхнало и слънчево. Реката обаче носи огромни водни количества от планините и съгласно жителите тя е скъсала част от защитните насипи.

В региона има евакуирани села, само че в наводнените къщи на града жителите са по горните етажи на домовете си, а в случай че се наложи да се придвижат, постанова се да газят във вода до кръста по улиците. Засега имат електрозахранване и вода.

Водата към момента се повишава, обясниха локалните. От управляващите са научили, че се чака равнището да стартира да спада чак вечерта.

Жителите изясняват, че на доста места водата нахлува по дъждовната канализация, по която поради високите води на Пеней водата се движи в противоположна посока.

Служител на локалното сдружение за отбрана на животните показа, че жителите не са получили навременни инструкции от управляващите и хората е трябвало между тях и в обществените мрежи да се осведомят, че водата ги заплашва, а от сдружението са предизвестяват притежателите на селскостопански животни да ги изведат от застрашените региони.

Според информации в локалните медии равнището на водата в залетите квартали е сред един и два и половина метра.

Наводненията, които провокира през последните три дни бурята „ Даниел “ в Гърция, до момента са лишили живота на седем души, а още най-малко петима са в неопределеност.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР