Река Дунав днес излезе от бреговете си в Будапеща, като

...
Река Дунав днес излезе от бреговете си в Будапеща, като
Коментари Харесай

Река Дунав излезе от бреговете си в Будапеща

Р ека Дунав през днешния ден излезе от крайбрежията си в Будапеща, като равнището на водата е най-високото  от десетилетие насам, след паднали значителни дъждове и сняг, последвани от меко време, което аргументи извънредно ранни зимни наводнения , съобщи Ройтерс.

Главната дирекция за ръководство на водите (ГДУВ) в Унгария заяви, че Дунав е достигнал най-високото си равнище от 6,93 метра късно в нощес, което е под 8,91 метра, регистрирани през 2013 година, когато в Централна Европа имаше рискови наводнения след проливни дъждове в края на май.

Въпреки че тазгодишните наводнения от Дунав не са предизвикали огромни вреди в Будапеща, специалистите предизвестиха, че изменението на климата може да направи ранните наводнения по-чести.

От ГДУВ оповестиха, че последният път, когато равнището на река Дунав е надхвърлило 6 метра през декември, е било през 1987 година, само че тогава не са били залети  пътищата върху диги по продължение на дигите.

" Имаше огромно количество превалявания в регионите на притоците на Дунав, а снегът се стопи заради мекото, само че влажно време, тъй че наводнението пристигна по-рано ", се споделя в оценката на дирекцията, като се прибавя, че наново наводняване напролет не е изключено.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР