Река Бяла е излязла от коритото си на територията на

...
Река Бяла е излязла от коритото си на територията на
Коментари Харесай

Река Бяла е излязла от коритото си в района на ивайловградското село Гугутка

Река Бяла е излязла от коритото си на територията на община Ивайловград в региона на село Гугутка, оповестиха от регионалната администрация в Хасково. Няма информация за нанесени вреди.

Също в община Ивайловград е бил затворен пътят за село Меден бук заради заливане в сектора на моста преди селото. Затворен е бил и пътят за село Ботурче. В село Мандрица от придошла от дерето вода е бил наводнен първият етаж на учебното заведение, което е необитаемо. В останалите обитаеми места от община Ивайловград обстановката е спокойна и няма заплаха за популацията, допълват от държавната администрация.

От там цитират данни от ВиК-Хасково, съгласно които в резултат на изобилните превалявания през последните 48 часа се е влошило качеството на питейните води, черпещи от помпена станция "Капитан Петко челник ". Своевременно е било прекратено водоподаването от помпената станция за Тополовград, селата Капитан Петко челник и Орешник.

Към обяд през днешния ден обитаемоте места са захранени от съществуващи аварийни чисти количества на водата. Водоподаването ще бъде обновено след възстановяване на качеството на водата, се прецизира в известието.

Областният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова персонално е посетила всички общини по поречието на река Марица в Хасковско, като е уверила пред пресцентъра на институцията, че ситуацията е спокойна и все още няма заплаха от преливане на реката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР