Режисьорът Теодор Ушев спечели награда Кристал за късометражен филм с

...
Режисьорът Теодор Ушев спечели награда Кристал за късометражен филм с
Коментари Харесай

"Физика на тъгата" на Тео Ушев спечели престижна награда за анимация

Режисьорът Теодор Ушев завоюва премия " Кристал " за късометражен филм с " Физика на тъгата " на интернационалния фестивал за анимационни филми в Анеси, заяви уеб сайтът на кинофорума. Филмът е получил и премията на интернационалната рецензия ФИПРЕСИ.
Тео Ушев получи премия за принос към българската просвета Беше показана и единствената прожекция на "Физика на тъгата " у нас
Списание " Варайъти " дефинира премията " Кристал " за късометражен филм като една от най-желаните на фестивала. Изданието беше присъединило кино лентата " Физика на тъгата " в листата си с десетте продукции, които не би трябвало да бъдат пропускани.
" > " > „ Физика на тъгата ” влезе в късия лист за Оскарите " > Окончателните номинации ще станат ясни през януари
" Благодаря ви! Thank You! Merci! Във всяка специалност има една премия, или достижение, които бележат самобитен връх или постижение. Не, не е наложително да са най-рекламираните, или шумните. Алпинистите имат своя прочут най-голям връх, писателите, математиците, физиците своя Нобел, публицистите - Пулицър, и т. н. В Анимацията, този връх е Голямата Награда на фестивала в Анеси. Или просто Кристалът на Анеси. Това е нашият Еверест " - написа Теодор Ушев във Facebook и прибавя, че е посветил премията на татко си.
https://btvnovinite.bg/svetut/fizika-na-tagata-vleze-v-kratkija-spisak-za-oskarite.html

Главната премия на фестивала - " Кристал " за пълнометражен анимационен филм завоюва " Белята: Детството на Марта Джейн Канари " на французина Реми Шайе.

Наградата на журито беше присъдена на съветския " Носът или конспирацията на другите " на Андрей Хржановски, отдаден на новаторите в науката и изкуството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР