Режисьорът Теодор Ушев обяви във фейсбук, че сам и еднолично

...
Режисьорът Теодор Ушев обяви във фейсбук, че сам и еднолично
Коментари Харесай

Теодор Ушев сам решил да прати филма си на фестивала в Москва

Режисьорът Теодор Ушев разгласи във фейсбук, че самичък и еднолично е решил да изпрати дебютния си филм в игралното кино " Ф1.618 " на Международния московски кинофестивал, който ще се организира от 20 до 27 април в съветската столица. 

В поста си аниматорът, който от години живее в Канада, загатна, че готви протестна акция с присъединяване си в главния конкурс на 45-ия Московски кинофестивал, без да дава детайлности. Новината отпреди няколко дни, че " φ1.618 " ще се състезава за премията " Златен Св. Георги " в столицата на страната, започвала войната в Украйна, и подложена на стопански, политически и културни наказания от Европейски Съюз, озадачи мнозина и провокира вълна от отрицателни реакции в обществените мрежи. 

Президент на фестивала, който е вторият най-стар след Венецианския, от две десетилетия е руският режисьор и артист Никита Михалков, в последно време по-известен като гневен агитатор на Кремъл и бранител на военната експанзия. Решението на Теодор Ушев, който има номинация за " Оскар " за " Сляпата Вайша ", беше още по-озадачаващо поради неговите обществено и неведнъж декларирани позиции в отбрана на идеята на Украйна.



Вчера Ушев пусна във фейсбук съкратена, цензурирана версия на обяснението си за това свое решение, като акцентира, че изцяло осъзнава подтекста на присъединяване в сходен фестивал в този миг. Ушев прибавя, че ще разгласява нов коментар на 28 април, т.е. ден след края на фестивала. Режисьорът заобикаля и отговора на въпроса дали ще участва в Москва.

Ушев отхвърля и догатката, че се пробва да прави по този метод реклама на пълнометражния си игрален дебют, който беше нееднозначно признат измежду рецензия и аудитория. Както и че решението му е обвързвано с желанието му за интернационалните награди за " φ1.618 ".

Той декларира, че наличието на кино лентата на фестивала в Москва не е обвързвано с кино, призове, предпочитание за изява или с пари, като заявява, че уредниците няма да платят никаква част от разноските към присъединяване.

Към момента прожекцията на " φ1.618 " е в програмата на Московския фестивал на 24 април от 17 часа в влиятелното кино Октябрский спектакъл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР