Режисьорът Куентин Тарантино изяви желание да бъде погребан в Кремъл.

...
Режисьорът Куентин Тарантино изяви желание да бъде погребан в Кремъл.
Коментари Харесай

Куентин Тарантино хареса Кремъл и поиска да го погребат там

Режисьорът Куентин Тарантино изяви предпочитание да бъде заровен в Кремъл. Това стана по време на разходката му в Москва, където той ще взе участие в премиерата на последния му филм „ Имало едно време в Холивуд “. Из Московския Кремъл холивудската звезда бе съпровождана от министъра на културата на Русия Владимир Медински.
Медински даже разгласява няколко видеоклипа с Тарантино в Instagram, само че по-късно ги смъкна, оповестява организация ТАСС.

Директорът на кремълските музеи Елена Гагарина също влезе в ролята на екскурзовод. Според " Нови Известия " Тарантино непрекъснато задавал въпроси, възхищавал се на оръдието Цар Пушка и Царската камбана. По време на обиколката той няколко пъти питал дали е допустимо да бъде заровен в Кремъл или най-малко в Кремълската стена. Министър Медински му обяснил, че като най-малко би трябвало да потвърди, че е член на царското семейство.

Освен това режисьорът попита дали е правилно, че музикантът Дийн Рид е заровен в стената на Кремъл. Медински обяснил, че там е сложена урна с пепелта на писателя Джон Рийд.

От името на културното ведомство на Тарантино била подарена книга със стихове на Борис Пастернак. Както е известно огромният режисьор е огромен обожател на поета. През 2004 година то особено пътувал до Русия, с цел да сервира цветя на гроба на Пастернак в Переделкино. Едно от обичаните му стихотворения е „ Нобеловата премия “.

Ето го:

Нобеловата премия

Аз съм като звяр в блокада.
Нeйде - хора, воля, ден,
а след мене - писък, атакуват,
аз отвсякъде съм обкръжен.

Тъмен лес, талази се мътят,
дънер на рухнало дърво.
И отсечен ми е пътят.
Нека - все ми е едно.

И каква направих беля?
Аз - палач, безделник?
Зарад мен в света оплакват
моя прекрасен роден край.

Но и така, съвсем пред гроба,
имам вяра, непосредствен е денят -
чело подлости и завист
пред положителното ще сведат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР