Режисьорът Джеймс Лукас, известен най-вече с филма си Телефонното обаждане,

...
Режисьорът Джеймс Лукас, известен най-вече с филма си Телефонното обаждане,
Коментари Харесай

Започват снимките на филм за връзката между Кейт Мос и внука на Фройд

Режисьорът Джеймс Лукас, прочут най-много с кино лентата си " Телефонното позвъняване ", ще направи биографичен филм " Мос и Фройд " за връзката сред супермоделката Кейт Мос и художника Люсиен Фройд, внук на създателя на психоанализата Зигмунд Фройд. Това заяви Dazed.

Мос и Фройд станаха другари при започване на 2000-те, когато Кейт призна в изявление за Dazed, че би желала да театралничи гола за художника. Но по това време Фройд отхвърля да рисува известни хора - в очите му те наподобяват " жестоки ", като че ли върху тях е " израснала втора кожа ", което опонира на интимния му метод към реализма, написа БГНЕС.

Въпреки това, откакто прочита това изявление, 80-годишният Фройд се заема да нарисува Мос, която беше бременна по това време (тя чакаше раждането на щерка си Лила). След тази първа среща дамата стават толкоз близки, че Фройд даже татуира модела върху тялото ѝ, употребявайки уменията, които е научил, до момента в който е служил във флота. Мос и Фройд бяха другари съвсем до гибелта на художника през 2011 година

Рисуването на портрета продължава девет месеца – Мос позираше в къщата на Фройд от 19:00 до 2:00 часа всеки ден. В последна сметка творбата бе продадена на търг на Christie's през 2005 година на частен колекционер в Америка за $5 милиона.

Мос към този момент утвърди биографичния филм и стана продуцент на лентата.

„ Позирането за Люсиен беше чест и необикновено прекарване. След като гледах „ Телефонното позвъняване “ знаех, че Джеймс ще съобщи страстите по метода, по който този спомен заслужава. Участвах в плана и създаването на сюжета през цялото време и в този момент съм доста щастлива да видя по какъв начин филмът оживява”, показа моделката. Снимките ще се проведат и с поддръжката на архива на Люсиен Фройд. Кой ще играе моделката и художника към момента не се оповестява – очевидно интригата би трябвало да остане до последно.

Люсиен Фройд е един от най-известните английски художници, профилиран в голи портрети. Той беше занаятчия на психологическия портрет и се смяташе за един от най-добре платените модерни художници. Почина през 2011 година на 88-годишна възраст.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР