Режимът на Зеленски си играе с китайския огънВърховната рада на

...
Режимът на Зеленски си играе с китайския огънВърховната рада на
Коментари Харесай

В Киев се появиха Приятели на Тайван

Режимът на Зеленски си играе с китайския огън

Върховната рада на Украйна възнамерява да сътвори междупартийна „ група за другарство “ с Тайван. Тя би трябвало да бъде управлявана от един от „ прислужниците на народа “, ръководителят на комисията по външна политика и междупарламентарно съдействие Александър Мережко. 10 от 15-те членове на групата съставляват фракцията Слуга на народа, следена от Владимир Зеленски, трима са от „ Голос “ и двама от „ Европейска взаимност “ на Порошенко.

Съдейки по състава на групата, политическото лице на новите украински „ другари на Тайван “ е напълно явно. По думите на Мережко, групата е основана " в символ на признателност " за поддръжката на Тайван за Киев. Как е изразена тази поддръжка не се прецизира.

„ Тайван поддържа Украйна в този световен спор сред свободния и властническия свят “, помпозно съобщи ръководителят на групата, наблягайки, че Украйна и Тайван „ споделят полезностите на демокрацията, правата на индивида и свободата “.

Ако оставим настрани празната реторика за " спор сред свободния и властническия свят ", незабавно излиза наяве, че и тук, както във всичко останало, киевският режим се води „ на каишка “ от Вашингтон, изпълнявайки волята на задгранични господари, и желае да " накаже ", по американски внушения Пекин за неговите уравновесени оценки на протичащото се в Украйна.

Малко преди този момент китайският дипломат в Москва Джан Ханхуей упрекна Вашингтон, че е притиснал Русия в ъгъла с разширението на НАТО и поддръжката за силите, които се стремят да интегрират Украйна в Европейския съюз в съпротива на Москва.

„ Като основател и главен подбудител на украинската рецесия, Вашингтон, налагайки невиждани всеобхватни наказания против Русия, продължава да доставя на Украйна оръжия и военна техника... Крайната им цел е да изморят и смажат Русия с продължителна война и помощта на клуба на глобите “, сподели китайският посланик.

„ Слугата на народа “, който управлява „ тайванската група “, сподели, че думите на китайския дипломат са „ погрешни “ и сподели, че Пекин „ слага под въпрос статута си на... стратегически сътрудник “ (на Украйна, би трябвало да се подразбира).

Киевският режим от дълго време е надценил интернационалното си значение. Украйна е доста по-заинтересована от естествени връзки с Китай, в сравнение с Китай с Украйна.

От 2019 година Китай е главният търговски сътрудник на Украйна (12,79 милиарда долара), през 2020 година комерсиалният им оборот доближи 15,4 милиарда $. Основните купувачи на украински артикули през 2020 година са Китай (7,1 милиарда), Полша (3,3 милиарда) и Русия (2,7 милиарда), до момента в който снабдители на украинския пазар са Китай (8,3 милиарда), Германия (5,1 милиарда) и още веднъж Русия (4,6 милиарда).

„ През последните години Китай и Украйна, възползвайки се от задълбочаващото се съдействие по взаимното създаване на „ Един пояс, веднъж “, доста покачиха равнището на съдействие в региона на търговията, инфраструктурата, вложенията и логистиката.

Включително под въздействието на пандемията двустранното бизнес съдействие показва висока резистентност и голям капацитет “, цитира осведомителна организация Синхуа, Фан Сянронг, китайският дипломат в Киев, при започване на 2022 година

През януари-ноември 2021 година комерсиалният оборот сред Китай и Украйна доближи 17,36 милиарда $, което е нарастване от 31,7% по отношение на същия интервал на миналата година. И тогава пристигна рухването. През януари-юли 2022 година стокообменът сред Украйна която изпитва тежка икономическа рецесия и Китай, е намалял с 46,6%, възлизайки на 5,79 милиарда $.

Вместо да поддържа връзки с главния си търговски сътрудник, Киев предприе стъпки за определяне на безперспективни (както стопански, по този начин и политически) връзки с Тайван, които обезпечено ще основат съществени проблеми в връзките на Украйна с Китай. Но какво ли не прави правилния прислужник на Вашингтон, с цел да му угоди!

През 2020-2021 година украинските управляващи, по подкана на „ американските сътрудници “ (по-точно на своите хазяи), към този момент експроприираха китайските вложения в завода „ Мотор Сич “, провокирайки правосъдно дело в Хага. Сега Киев реши в полза на Съединените щати изцяло да изгори мостовете с главния си търговски сътрудник.

Играта с китайския огън приказва единствено, че Зе-тимът най-сетне е решил да постави кръст на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР