Режимът на (руския президент Владимир) Путин подцени и Украйна, и

...
Режимът на (руския президент Владимир) Путин подцени и Украйна, и
Коментари Харесай

Кристершон: Режимът на Путин подцени и Украйна, и ЕС

Режимът на (руския президент Владимир) Путин подцени и Украйна, и Европейски Съюз, съобщи през днешния ден шведският министър председател Улф Кристершон пред Европейския парламент в послание във връзка началото на шестмесечното председателство на неговата страна на Съвета на Европейски Съюз.

Основната задача в идващите месеци би трябвало да бъде Украйна - няма нищо по-важно, това е битка за независимост и достолепие, уточни той. Отговорът на Европейски Съюз до момента беше мощен, обединен и съдбоносен, означи Кристершон.

Войната докара до безчет жертви и жестокости, до енергийна рецесия и спад в стопанската система. Следващите месеци ще бъдат предизвикателство, най-много за нашите украински другари. Една трета от украинците са разселени, половината енергийна инфраструктура на Украйна е разрушена, уточни шведският министър председател. Той добави, че запорираното съветско имущество би трябвало да бъде част от решението за следвоенното възобновяване на Украйна.

Кристершон настоя, че свободата на придвижване в Европейски Съюз не би трябвало да води до свободно напредване на нарушителите. Има какво да се направи против проведената престъпност, има потребност от усъвършенствания в миграционната политика, съобщи той.

По неговите думи върховенството на закона в Европейски Съюз е средство за възстановяване на европейската икономическа прелест и конкурентоспособност. Всички страни от Европейски Съюз има какво да подобрят във връзка с върховенството на закона, заключи Кристершон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР