Регулаторите на ЕС обмислят удължаване на облекчените правила за държавна

...
Регулаторите на ЕС обмислят удължаване на облекчените правила за държавна
Коментари Харесай

ЕС ще удължи облекчените правила за държавна помощ заради войната в Украйна

Регулаторите на Европейски Съюз обмислят удължение на облекчените правила за държавна помощ , които разрешават на държавните управления да поддържат бизнеса и с по-големи от позволените суми до края на 2023 година , в случай че е обиден от войната в Украйна, съобщи еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер, представена от Ройтерс.

По-гъвкавите правила бяха въведени през март и след това преразгледани през юли.

Европейската комисия търси противоположна връзка от страните от Европейски Съюз по отношение на равнището на обществените гаранции, които те могат да дават на енергийните компании, с цел да покрият финансовото поръчителство за техните търговски действия, като компенсират високите пазарни цени и неустойчивостта на енергийните пазари.

Правителствата също по този начин би трябвало да предложат по какъв начин разпоредбите могат да станат по-гъвкави, с цел да им разрешат да дават по-бърза и по-ефективна поддръжка на компании, наранени от високите сметки за сила.

" Едно от нещата, за които се консултираме, е удължение (на тези правила) за цяла година до 31 декември 2023 година Ние също по този начин се консултираме за по-големи суми на помощ ", сподели Вестагер на чуване в Европейския парламент.

Тя съобщи, че до момента Комисията е дала зелена светлина за стотици милиарди евро държавна помощ.

" Въз основа на разпоредбите, които към този момент имаме, ние сме взели 114 решения към 17 октомври и сме одобрили 133 национални ограничения, нотифицирани от 25 държави-членки. Бюджетите, които утвърждаваме, са за към 455 милиарда евро ", сподели Вестагер.

Тя сподели, че Комисията може да разшири обсега на типовете предприятия, отговарящи на изискванията за държавна помощ.
 Световната банка предвижда цените на силата да паднат с 11% през 2023 г
Световната банка предвижда цените на силата да паднат с 11% през 2023 г

Цената на суровия нефт Brent се чака да доближи приблизително 92 долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР