Регистрираното в Швейцария търговско подразделение на Лукойл не е получавало

...
Регистрираното в Швейцария търговско подразделение на Лукойл не е получавало
Коментари Харесай

Лукойл: Няма да продаваме рафинерията в Бургас

Регистрираното в Швейцария комерсиално поделение на " Лукойл " не е получавало предложения за " Нефтохим Бургас " и не договаря за продажба на рафинерията. Това са съобщили за " Блуумбърг " от подразделението " Литаско ", посредством което съветската компания ръководи разнообразни свои активи в Европа.

От " Литаско ", която е формалният мажоритарен притежател на българската рафинерия, акцентират, че са швейцарска компания и не са назначавaли обществена или частна организация да търси евентуални купувачи.

В позицията се добавя, че според европейското законодателство желанията за такава покупка се разискват първо сред заинтригуваните търговски страни, а по-късно с страната, където активите се намират.

За възможната продажба на сдружението първи заприказва в изявление за " Файнешъл таймс " финансовият министър Асен Василев. После информацията беше коментирана в Министерския съвет и от премиера Николай Денков.

“Лукойл Нефтохим Бургас " АД е сдружение, ситуирано в страна-членка на Европейски Съюз, която е благосъстоятелност на швейцарска компания, каквато е “Литаско ", акцентират от компанията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР