Регистрирани са 24 партии и 7 коалиции за участие в

...
Регистрирани са 24 партии и 7 коалиции за участие в
Коментари Харесай

ЦИК: ПП и ДБ не могат да се обединят

Регистрирани са 24 партии и 7 обединения за присъединяване в предварителните избори. До края на деня би трябвало да приключат инспекциите на 4 партии и една коалиция. Това съобщи заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева на първия брифинг, отдаден на предварителните парламентарни избори на 2 октомври.

На 31 август ще бъде изтеглен жребият за номинациите на партиите и обединенията на бюлетината, с които ще се явят на изборите.
 24 партии и подадоха документи за присъединяване в изборите
24 партии и подадоха документи за присъединяване в изборите

7 са обединенията, внесли документи за регистрация са вота

До 30 август партии и обединения могат да заявят предпочитание сами да бъдат заличени, а в период до 27 август може да се създадат промени в наименованието или състава на обединенията. Демократична България и " Продължаваме промяната " не могат да се обединят съгласно наредбите на ЦИК, само че всички партии от едната коалиция, могат да се трансферират в другата. За да остане регистрацията в обединението, би трябвало да има най-малко две партии. На страницата на ЦИК е дейна рубриката въпроси и отговори, изясни Матева.
 Политическа партия и Демократична България застават на обособен старт
Политическа партия и Демократична България застават на обособен старт

Все имало опция за обединение на двете партии

" Във всички подписки съвсем има такива на покойници и е допустимо човек, който се е подписал в подписката 2 седмици преди датата на внасяне на документите в ЦИК, да е отишъл на по-добро място ", посочи Росица Матева. Всички партии имат нужния брой гласоподаватели, като към сегашния миг няма заличена партия от ЦИК.

ЦИК към момента няма решение по какъв начин ще гласоподават карантинираните, като следва да го съгласуват със здравните управляващи.
 6,5 милиона лв. ще коства вотът зад граница
6,5 милиона лв. ще коства вотът зад граница

Българите гласоподават в 734 секции в 61 страни на 2 октомври

В 734 секции в 61 страни ще могат да гласоподават българите в чужбина на предварителните парламентарни избори на 2 октомври. В Германия ще имаме единодушие за откриване на секции на 40 адреса. ЦИК ще успее да сътвори естествени условия за гласоподаване на българските жители в Германия, само че няма да съумеят да разкрият всички секции, в които по нашия Изборен кодекс е належащо да бъдат разкрити , защото сме длъжни да се съобразим с лимита на приемащата страна.

Електронни заявки в ЦИК от българските в чужбина, ще могат да се подават до 6 септември.

ЦИК ще дефинира дали с една или две машини ще се гласоподава в чужбина, откакто стане явен точният брой на секциите в чужбина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР