Регистрирали фирми на социално слаби хора и на името на

...
Регистрирали фирми на социално слаби хора и на името на
Коментари Харесай

Тотално Безочие! Вижте Какви Колосални Суми За Изсмуквали Арестуваните Служители На Здравната Каса!

Регистрирали компании на обществено слаби хора и на името на сдружението се издавал лиценз за аптека. Аптека нямало, само че за сметка на това сдружението получавало медикаменти за десетки хиляди левове.

От базата данни на Касата Деспотов и съучастниците му се сдобили с данните на тежко заболели хора от Пловдив и региона и през аптеките фантоми почнали да изписват медикаменти на стойност 25-30 000 лв.. Правели се двойни поръчки - един път през настояща и един път през аптека призрак. най-често са изписвани медикаменти за хора, заболели от хепатит, защото те са доста скъпи, заяви " Трафик нюз ".

Над милион лв. са източени от Здравна каса през последната година, като единствено за последните два дни изтеглената сума е близо 90 000 лв..

Тъй като Деспотов и подчиненият му Влади Манев направлявали аптеките през " Контрол на аптеки ", инспекции не били правени. Манев оглавява отдел " Извънболнична здравна, дентална помощ и аптеки " в дирекцията на Деспотов - " Договаряне и надзор на осъществяването на здравната, дентална помощ и аптеки " в РЗОК - Пловдив. 60% от приходите, добити посредством машинация, са били разпределяни сред държавните чиновници.

Според зам.-окръжния прокурор Галин Гавраилов са осъществени две закононарушения - документна машинация и рушвет в изключително огромни размери. Наказанията, планувани в Наказателния кодекс за тези закононарушения, са от 10 до 20 години за документното закононарушение и от 3 до 15 за подкупа.

На този стадий в ареста с предписание на Окръжна прокуратура са арестувани четирима души - Деспотов, Манев, Александров и обществено слабият Лютинов, на чието име са регистрирани компаниите. Първоначално са задържани още двама от забърканите в схемата, само че в следствие са освободени. Извършени са претърсвания и изземвания на адресите на арестуваните. Мозъците на интервенцията живеели в същински разкош. Деспотов имал имение отвън града и няколко първокласни автомобила.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР