Регистрира се ерозия в положителните оценки на правителството от 22%

...
Регистрира се ерозия в положителните оценки на правителството от 22%
Коментари Харесай

Денков стигна Виденов по рекордно неодобрение – цели 71%

Регистрира се ерозия в позитивните оценки на държавното управление от 22% през септември и октомври до 20% през ноември. Това демонстрираха данните от последното представително изследване на Изследователски център „ Тренд “ по поръчка на „ 24 часа “.

Отрицателните оценки се повишават с 5% за един месец, достигайки до 71%.

Запазва се единствено поддръжката от страна на симпатизантите на ПП-ДБ – 4/5 от тях дават позитивна оценка на кабинета „ Денков “. Докато в предишни изследвания гласоподавателите на ГЕРБ бяха разграничени на две почти равни групи, през ноември болшинството от тях не поддържа кабинета.

Положителна оценка дават и близо една трета от последователите на Движение за права и свободи. Електоратите на останалите обединения показват в голямото си болшинство негативна оценка.

Статистиката на Кабинета Орешарски е невиждана в страната от десетилетия насам. Последно сходни стойности са били регистрирани по времето на Жан Виденов.

Дори неодобрението за кабинета „ Орешарски “ в най-слабите му интервали доближаваше върхове от към 65 на 100, а хората, които желаеха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да останат на власт бяха едвам 26%.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР