Регистрациите на нови автомобили във Великобритания са намалели с 5

...
Регистрациите на нови автомобили във Великобритания са намалели с 5
Коментари Харесай

Продажбите на нови коли във Великобритания на път да отчетат първи спад от 2011 г.

Регистрациите на нови коли във Англия са намалели с 5 на 100 от началото на годината и са на път да отчетат първия годишен спад от 2011 година, наранени от по-слабото потребителско доверие и несигурността за бъдещето на дизеловите коли. Това заяви през днешния ден браншовата организация SMMT, представена от Ройтерс.

Продажбите са се свили с 11,2 на 100 през ноември до 163 541 автомобила на фона на по-ниското търсене.

Дизеловите модели тази година са изключително мощно наранени. При тях регистрациите са с 16,1 на 100 по-малко, до момента в който регистрациите на бензинови коли са нарастнали с 3,1 на 100 в интервала януари-ноември.

Осем месеца спад на пазара на нови коли са мотив за обилни терзания на фона на понижаването на доверието на потребителите и бизнеса и продължаващите послания против дизела, отправяни от държавното управление, уточни Майк Хос, ръководителят на SMMT.

Англия ще усили от следващата година налога за нови дизелови коли, които не дават отговор на най-новите стандарти за излъчванията отработени газове.

Откакто през 2015 година избухна сkандалът дизелгейт при Volkswagen, редица огромни градове, в това число Мадрид, Париж и Атина, оповестиха проекти за понижаване на излъчванията от дизелови коли, предвиждащи забрани, санкции или ограничавания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР