Регистърът е официално издание на правителството на САЩ и с

...
Регистърът е официално издание на правителството на САЩ и с
Коментари Харесай

Обявиха Пума-символ за изчезнал вид

Регистърът е публично издание на държавното управление на Съединени американски щати и с тази обява се признава един близо 70-годишен факт.

В изданието се оповестява, че от 18 февруари този тип диви американски котки се изважда от листата със мощно застрашени от изгубване типове, заради обстоятелството, че към този момент е липсващ.

Историята има и любопитен миг. Последният индивидуален образец от тази емблематична за американската дива природа котки, е убит от ловци в далечната 1945 година.

Оттогава годишно се отделят средства за проучвания и търсене на оживели екземпляри, само че без триумф.

Видът Източна Пума е емблема за американската дива природа. Той е прочут още като кугър, когуар, дива котка, планинска котка или пантера, според от местата, където е обитавал.

В западната част на Съединени американски щати съществува задоволително огромна популация от огромни диви котки, които са непосредствен тип на изчезналата източна дива котка, само че въпреки всичко става дума за напълно разнообразни типове, приети за обособени такива още преди десетилетия.

Изчезването на див звяр от върха на хранителната пирамида, се показва в формалния документ, основава проблеми за съответните екосистеми и евентуално би трябвало да се положат старания в североизточните елементи на Съединени американски щати да бъде реинтродуциран различен сходен тип.

Източник: федерален указател на държавното управление на Съединени американски щати

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР