Регионът, в който попада Пловдивска област, влезе в етап 3

...
Регионът, в който попада Пловдивска област, влезе в етап 3
Коментари Харесай

ОБЗОР: Пловдив влезе в трети етап и наложиха нови мерки, Омикрон засяга все повече деца

Регионът, в който попада Пловдивска област, влезе в стадий 3 от новия проект за справяне с Коронавирус пандемията. Това демонстрира картата за претовареност на интензивните кревати. Мерките не закъсняха, като по-късно регионалният шеф Йордан Иванов наложи рестриктивните мерки по отношение на Националния проект на държавното управление. Той обаче даде 1 час толеранс на заведенията, които можеха да работят до 23:00 часа. Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев обаче не одобри това и разпореди заведения за хранене и питейни заведения да работят до 22:00 часа.

Пловдивските ресторантьори са солидарни с сътрудниците си от цялата страна. Не одобряваме наложените ограничения и няма да ги съблюдаваме. Взели сме решение и сме безапелационни, съобщи по-късно ръководителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Еньо Енев. Към него се причисли и Ричард Алибегов, който съобщи, че цялата организация в страната е цялостен парадокс. Същевременно в София заведенията не съблюдават рестриктивните мерки.

Във връзка с усложнената конюнктура, заради разпространяването на COVID-19, огромният брой болни и рекомендацията на Областния спешен щаб, Община Пловдив към този момент проучва пътникопотока по линиите на градския превоз. Там, където се откри, че има скупчване на хора, ще бъдат пуснати в допълнение рейсове.

36 деца с COVID-19 са приети в болница сега в Пловдивска област, като 10 от тях са на интензивно лекуване. Състоянието им е устойчиво.

Някои учени назовават „ Омикрон “ естествената ваксина, а СЗО чака възникването на още по-заразен и още по-безопасен вид. Това съобщи шефът на Института по микробиология към Българска академия на науките проф. Пенка Петрова.

Медик от Пловдив и татко на три деца се нуждае от комплицирана и скъпа мозъчна интервенция.

Целият колектив на Катедрата по протетична дентална медицина при ФДМ, МУ-Пловдив, насочи вик за помощ към пловдивската общност да се подаде ръка на доктор Момчил Димитров Русев

Пловдивският Окръжен съд остави в ареста 51-годишният Васко Колев, който преди три дни умъртви собствен другар след пиянска кавга в Първомай. Жертвата - Димитър Митков е бил намушкан с нож в корема, а по -късно е умрял в болничното заведение поради кръвозагуба.

Кирил Петков съобщи, че македонския му сътрудник Димитър Ковачевски е декларирал подготвеност да вкара българите в Северна Македония в тяхната конституция.

Папрламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили внесе проекторешение за държавна помощ на общини, църкви, лечебни заведения, учебни заведения и културни институции, заяви депутатът Костадин Ангелов.

Пловдивската адвокатска гилдия ще избере ново управление на постоянни избори, които ще се проведат през уикенда. За разлика от предходните два избора, ползата както към управителния, по този начин и към контролните органи е доста слаб. Единствен претендент за председателското място на Адвокатския съвет към колегията е юрист Георги Баев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР