Регионът ни да говори с по-силен глас в света –

...
Регионът ни да говори с по-силен глас в света –
Коментари Харесай

Форумът „Аспен“ събира в Букурещ политици и дипломати от цял свят

Регионът ни да приказва с по-силен глас в света – към това се сплотиха участниците в годишния конгрес „ Аспен “, който се организира в Букурещ. bTV е медиен сътрудник на събитието, което събира политици и дипломати от целия свят.

Не е вест, че войната в Украйна и войната сред Израел и „ Хамас “ бележат повратна точка за целия свят. Тези две тематики обаче са водещи за форумът, който се организира в Централният боен клуб в столицата на Румъния.

bTV Media Group е сътрудник на самодейността и водещият на „ 120 минути “ Светослав Иванов ще взе участие в събитието

„ Мисля, че е пристигнало времето нашият район да покаже себе си като крайъгълен камък на интелектуално равностойни визионери за бъдещето на Европа, на района и на света “, сподели Мирча Джоана, зам.-генерален секретар на НАТО.

„ Точката на изкривяване е реалност – толкоз доста исторически събития се случват в геополитчески проект, в стопанската система, в енергийната сигурност. Обсъждаме всички тези въпроси на този конгрес, с цел да дадем мощен глас на Централна и Източна Европа “,посочи и Теди Думитреску, президент на „ Аспен Институт “ в Румъния. 

Войната в Газа не би трябвало да се трансформира в огромен районен спор, съобщи Йенс Столтенберг

„ Трябва да бъдем мощни и единни в Европейски Съюз, в НАТО. В същото време България и Румъния би трябвало да споделят своя опит и история, с цел да моделират бъдещето си дружно. Шенген да вземем за пример е общ проблем и би трябвало да го решим, работейки дружно “, безапелационен е геополитическият анализатор Разван Монтеану.

Участниците в годишният конгрес „ Аспен “ имат упоритостта да посочат решенията. Но по какъв начин наподобяват те през погледа на НАТО?

В 120 минути в неделя очаквайте извънредна среща със зам.-генералният секретар на Алианса Мирча Джоана .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР