Регионалното шотландско правителство заяви, че мерките трябва да бъдат приложени

...
Регионалното шотландско правителство заяви, че мерките трябва да бъдат приложени
Коментари Харесай

В битка с високата смъртост: Шотландия предлага легализиране на наркотиците


Регионалното шотландско държавно управление съобщи, че ограниченията би трябвало да бъдат приложени от държавното управление на Англия в Лондон, което - съгласно политическата конструкция на Обединеното кралство - взема решение проблеми от рода на регулацията на опиатите. Правителството в Единбург счита, че узаконяването на притежанието на опиати за персонална приложимост ще разреши лицата с наркотични проблеми да бъдат лекувани и подкрепяни, вместо да бъдат подвеждани под отговорност, а на тези, които са в интервал на рехабилитация, ще се даде по-добър късмет да си намерят работа.

" Въпреки че знам, че сходни оферти пораждат диспути, те са в унисон с нашата социална политика на опазване на здравето и следват националната ни идея да подобряваме, както и да спасяваме човешкия живот ", гласи изказването на шотландския министър на лекарствената политика - Елена Уитам.

" Ние работим интензивно с властовите лостове, които имаме, с цел да понижим смъртността от опиати, и въпреки да сме длъжни да създадем още доста, нашият метод просто е в несъгласие със законодателството в Уестминстър (нарицателно за английския парламент - бел. ред.), с което би трябвало да работим дружно ", добави Уитам.

Говорител на премиера на Англия Риши Сунак отхвърли каквато и да е смяна с думите: " Не се възнамерява смяна в твърдата ни позиция във връзка с опиатите ".

Управляващата в Единбург Шотландска национална партия (чийто водач Хамза Юсаф е актуалният първи министър на Шотландия - бел. ред.), която желае самостоятелност за Шотландия, имаше конфликт с английското държавно управление и по законопроекта за промяна на признаването на пола.

С 327 смъртни случая приблизително на милион души Шотландия е била с най-високата смъртност от опиати в Европа за 2020 година, надалеч пред идната страна - Норвегия, която беше с 85, демонстрира формалната статистика, на която се базира Ройтерс.

На фона на обстоятелството, че опиатите са противозаконни в по-голямата част от света, някои страни декриминализираха в друга степен притежанието им. Здравни специалисти настояват, че това ще разреши на употребяващите редовно опиати да бъдат третирани като пациенти, а не като нарушители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР