Регионалното правителство на Естремадура потвърди първият случай на заразен испанец

...
Регионалното правителство на Естремадура потвърди първият случай на заразен испанец
Коментари Харесай

В Испания откриха първи случай на заразен с индийския вариант на COVID

Регионалното държавно управление на Естремадура удостовери първият случай на инфектиран испанец с индийския вариант на Covid-19. Това се случи единствено ден, откакто управляващите в Галисия потвърдиха, че трима моряци от екипажа на транспортен съд, дебаркирал във Виго също са инфектирани с индийския вариант, съобщи БНР.

Между четиримата инфектирани няма връзка. Тримата са част от екипажа на транспортен съд, чийто моряци са индийци и филипинци. Общо са 22-ма, само че от тях 5 са дали позитивна проба за Covid-19, а трима са с индийския вариант.

Заразеният в Естремадура е дошъл от Мадрид, където е получил интернационална магистърска степен. Сред състудентите му е имало индиец, от който най-вероятно се е заразил. Болният е изолиран и се лекува, а управляващите в Мадрид оповестиха, че ин диецът към този момент е напуснал територията на Испания, само че те ще следят останалите студенти.

Вторият вицепремиер и министър на опазването на здравето на Естремадура, Хосе Мария Вергелес, съобщи, че " няма риск " от заразяване на популацията с индийския вариант на Covid-19, защото са взети всички защитни ограничения. Той благодари на инфектираното лице за " съдействието " му, както и на медиците, сложили диагнозата, и на микробиолозите за бързата им и точна " експертиза ".

Междувременно случаите на заразяване с ковид в Аржентина от началото на пандемията доближиха 3 милиона , а медици оповестяват, че лечебните заведения са достигнали лимита на потенциала си, макар засилените ограничения за понижаване на разпространяването на заболяването, предадоха международни организации.

Здравното министерство заяви нощес за 11 394 нови случая за последните 24 часа, с което броят на инфектираните надвиши границата от 3 милиона. Освен това са регистрирани и 156 нови смъртни случая, с което починалите доближиха 64 252.

Правителството на президента Алберто Фернандес заяви тази седмица за нова серия от по-строги ограничавания, откакто втората вълна докара до запълване на интензивните отделения и слагане на нови върхове по брой на случаите и жертвите. Но медици споделят, че това не е задоволително.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР