Регионалното министерство, законодателите, общините - всички те са длъжници на

...
Регионалното министерство, законодателите, общините - всички те са длъжници на
Коментари Харесай

Кой пречи блокът да е по-хубав

Регионалното министерство, законодателите, общините - всички те са длъжници на притежателите на жилища в блокове и жилищни кооперации. От години са ги изоставили на един закон с доста и явни неналичия. Управлението на етажната благосъстоятелност някак не е забавно - няма бюджетни пари, нито милиардни инхаус поръчки, а и е много объркано.

В тази подценена зона обаче се ръководи голям сграден фонд. При все взрива на новото строителство множеството хора живеят в здания, които крещят за възобновяване. Този капитал най-често се ръководи непринудено от хора, които не са експерти. Те потеглят с положителни планове, само че се сблъскват в обтекаемостта на закона. Част от силата изтича в безсмислени и безпощадни междусъседски войни. За да се реши някакъв проблем, постоянно се слаломира към правни клопки и по ръба на закона.

Новото е, че в недрата на етажната благосъстоятелност в последно време се ражда желанието постройките да станат по-хубави и да се ръководят по-добре. Може би оказва помощ имотният взрив - за вложилите в следващо жилище това дали ще намерят наемател и на каква цена в огромна степен зависи и от типа на постройката. Другите, които не могат да си разрешат второ жилище (около 75% от населението), стартират да ценят още повече единственото си.

Ново за средата от последните 30 години наподобяват наченките на предпочитание у притежателите да се кооперират и по-ефективно сами да решат проблемите си. Както и в други житейски сфери, смяната идва с дигитализацията.
Реклама
И както споделя, етажната благосъстоятелност е най-малкият парламент. Ако хората видят, че гласът им там се чува, и се научат да работят с другите, това може би ще рефлектира и върху целия публичен живот.

От страната и общините се желае не да поемат нещата в свои ръце, а да реагират на публичните упования, като основат ясни и разбираеми правила, понижат бюрокрацията и съветват хората. Законът за ръководство на етажната благосъстоятелност е измежду най-масово четените в страната. Точно по такива нормативни актове гласоподавателите съдят за достолепията на законодателите.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР