Регионалното министерство предвижда да продължава да финансира ключови инфраструктурни проекти.

...
Регионалното министерство предвижда да продължава да финансира ключови инфраструктурни проекти.
Коментари Харесай

Общините ще получат милиони за инфраструктурни проекти

Регионалното министерство планува да продължава да финансира основни инфраструктурни планове.

Вчера отрасловият министър Петя Аврамова заяви в Народното събрание, че в бюджетната стратегия на районното министерството са планувани 4,35 млн. лева за завършването на пречиствателната станция за питейни води за Сливен. Към момента дейностите по нея са приключени на 90%. Предвижда се да стартира процедура по оповестяване на социална поръчка за осъществяването ѝ през втората половина на 2020 година, паралелно с осъществяването на действия по контракта за безплатна финансова помощ „ В и К “ ООД, гр. Сливен, по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “. Той е на стойност 133,3 млн. лева и измежду плануваните в него обекти са и водопроводните връзки - довеждащ тръбопровод, отклоняване от магистралния тръбопровод от бент. „ Асеновец “, тръбопровод от ПСПВ към града и хранителни водопроводи, нужни за работата на пречиствателната станция.

В капиталовата стратегия са включени обектите „ Укрепване свлачище кв. Сарафово – стадий III.2, община Бургас “, „ Гр. Царево - подсилване свлачище северен бряг “ и „ Брегоукрепване в региона на крайбрежна плажна линия на гр. Ахтопол, община Царево “, заяви още районният министър. Чрез създаване на укрепителните и отводнителни противосвлачищни и брегоукрепителни уреди на тези обекти, бреговата и плажната линия на България и техническата инфраструктура в засегнатите региони ще се предпазят от разрушение и ще се подсигурява сигурността на популацията.

През тази година следва да бъде въведена в употреба брегоукрепителна дамба, да се изпълнят укрепителни и отводнителни мероприятия и да се осъществя паркоустройствен план със зелени зони в бургаския квартал Сарафово. До 19.04.2020 година би трябвало да бъде показан поправеният обстоен организационен проект и план за подсилване на свлачище в гр. Царево.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР