Регионалният Парламент на Канарските острови единодушно одобри нов закон, който

...
Регионалният Парламент на Канарските острови единодушно одобри нов закон, който
Коментари Харесай

Канарските острови приеха закон, позволяващ самоопределянето на половата идентичност

Регионалният Парламент на Канарските острови единомислещо утвърди нов закон, който разрешава самоопределянето на половата еднаквост и изложение. Така островите станаха първият самостоятелен район в Испания, който надгради и осъвремени остарелия закон, признат през 2014 година

Новата норма включва гаранция и отбрана на свободното самоопределяне на пола без дискриминация във всички области на политическия, икономическия, културния и обществения живот. Целта е да се усъвършенства административното отношение към хората от тези групи и да се регламентира налагане на наказания за нарушавания. 

За да потвърди своята полова еднаквост, ще бъде задоволително лицето да се самоопредели, без да са нужни психически или медицински отчети. Санкциите за пренебрежение или непризнаване на неговото самоопределяне могат да доближат 45 000 евро при експанзия или опит да бъде спряно. 

Законът пази правото на трансджендърите и транссексуалните хора да получат цялостна грижа за своите медицински, психически, правни, обществени, трудови или културни потребности. Ако са малолетни, могат да получат протекция и грижи от самостоятелната общественост, с цел да насърчат цялостното развиване на личността си. 

Всички политически партии в локалния Парламент се сплотиха към концепцията, че този закон не дава, а връща права, които „ обществото е откраднало от доста хора с фантазии, унижени и ранени ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР