Регионалните управления на образованието са в непрекъснат контакт с директорите

...
Регионалните управления на образованието са в непрекъснат контакт с директорите
Коментари Харесай

Матурата по математика протича нормално в наводнените райони

Регионалните ръководства на образованието са в непрестанен контакт с шефовете на учебни заведения в обитаеми места, наранени от наводненията през последните денонощия, с цел да се подсигурява опцията за осъществяване на изпита по математика.


Съвместно с представители на локалната администрация е основана организация за естественото протичане на националното външно оценяване по математика за 7 и 10 клас. В учебните заведения в София област, където в няколко обитаеми места имаше наводнения, нямаше проблем учениците да положат изпита, оповестиха от РУО София-област. По тяхна информация учебните заведения не са наранени от проливните дъждове и националното външно оценяване протича обикновено.

Експерти от РУО-Монтана са оказали поддръжка на две деца от село Черно поле, които учат в учебното заведение в Брусарци, да положат изпита. Разрушен от проливните дъждове мост направи съвсем невероятно напредването им. Представители на районното ръководство на образованието в Монтана дружно с кметовете на общините Брусарци и Ружинци и шефът на учебното заведение в Брусарци, бяха в непрестанен контакт със фамилиите в търсене на решение. Учениците са съумели да се явят в точния момент в учебното заведение.

В област Русе ден преди изпита шефът на ОУ „ Отец Паисий “ в Мартен е уведомил началника на РУО, че е прекратено електрозахранването на постройката. Своевременно е подаден сигнал до Енерго-Про Русе, които са подхванали дейности за премахване на казуса, като са изпратили работна група. Аварията е била отстранена и не е имало проблем учениците да положат изпита./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР