Регионалните правителства в Индия укрепват тестването и болничните заведения, след

...
Регионалните правителства в Индия укрепват тестването и болничните заведения, след
Коментари Харесай

Индия под тревога заради огромно нарастване на COVID-19 заразените

Регионалните държавни управления в Индия укрепват тестването и болничните заведения, откакто страната регистрира голям 55-процентов скок на инфектираните с COVID-19 през последното денонощие с 58 097 нови случая, двойно повече от записаните единствено преди четири дни, осведоми ДПА.

Правителствата на Делхи и Карнатака оповестиха ограничавания за всякакво придвижване през уикенда, като се изключи артикули и услуги от първа нужда, надявайки се да задържат хората вкъщи и да лимитират бързото повишаване на инфектираните, което съгласно специалистите е провокирано от разновидността " Омикрон ".

Официално броят на инфектираните с " Омикрон " е 2 135 души, само че с стеснен потенциал за геномно секвениране действителните цифри сигурно са доста по-високи.

Мумбай и Делхи са записали максимален брой инфектирани с " Омикрон " съгласно данните на Министерството на здравеопазването. Пътуването и отварянето на магазини и заведения през нощта са лимитирани в няколко щата.

В град Колката, който записва едни от най-високите равнища на позитивни ковид проби, доста поданици трябваше да чакат два дни, с цел да получат тест за полимеразна верижна реакция с противоположна транскрипция (RT-PCR), считан за най-надеждния тест в Индия.

Опозиционната партия Индийски народен конгрес спря всички предизборни манифестации и акции от врата до врата в Утар Прадеш, един от петте щата, планувани скоро да излязат на митинги. Митингите на политическите партии се организират макар скока на инфектираните с Covid-19.

Индия се сблъска с вирулентна втора вълна от инфектирани, провокирана от разновидността " Делта " сред април и юни, която претрупа здравната инфраструктура и остави десетки хиляди мъртви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР