Регионалните банки в Китай може да загубят общо 2,2 трилиона

...
Регионалните банки в Китай може да загубят общо 2,2 трилиона
Коментари Харесай

Прогнозират многомилиардни загуби за банките в Китай

Регионалните банки в Китай може да изгубят общо 2,2 трилиона юана, или 301 милиарда $ капитал поради задълбочаването на дълговата рецесия в бранша на общинското ръководство. Това написа Bloomberg, позовавайки на данни на анализатори от американската организация за кредитен рейтинг S&P Global Ratings.

Към края на 2022 година общите активи на всички районни китайски банки се правят оценка на към 15,6 трилиона $.

При отрицателен " сюжет ", съществени проблеми при покриване на дълговите си отговорности може да имат към 20% от локалните финансови институции.

При утежняване на рецесията, техният коефициент на финансова адекватност - който отразява способността да покриват финансови загуби със лични средства - може да падне под общоприетите 8%. В този случай такива банки ще имат нужда от рекапитализация, предизвестява анализаторът от S&P Майкъл Хуанг.
 Защо заемите от чужденци в юани доближиха върхове
Защо заемите от чужденци в юани доближиха върхове

Предимствата на " панда облигациите "

Общата сума на дълговите отговорности на районните органи на властта в Китай понастоящем се прави оценка на 9 трилиона $. На фона на увеличаване на рецесията, китайските финансови регулатори приканиха банките и огромните кредитори да отпускат нови заеми за покриване на офшорни задължения на общините.

Препоръките идват, откакто локални финансови институции желаеха удължение на периодите за погасяване на отговорностите. Подобно преструктуриране на дълга, съгласно Хуанг, може да се отрази отрицателно на районните кредитори.

В началото на септември анализатори от европейската организация за кредитен рейтинг Scope Ratings предвидиха рекордно нарастване на държавния дълг на Китай . Според техните упования, общият размер на отговорностите на Китай към 2027 година може да надвиши 100% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната. (В рамките на Европейски Съюз горната граница на държавния дълг е избрана на 30% от Брутният вътрешен продукт на всяка страна, само че при някои страни тя към този момент е премината.)

За съпоставяне, през 2010 година държавният дълг на Китай възлизаше на 34% от Брутният вътрешен продукт. За утежняване на индикатора може да окажат въздействие редица фактори, в това число продължаващата рецесия на китайския пазар на недвижими парцели.
 Двете най-големи строителни компании в Китай са пред банкрут?
Двете най-големи строителни компании в Китай са пред банкрут?

Това е допустимо да се случи още този месец на Country Garden и Evergrande
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР