Регионалната служба на ФБР (федералната полиция на САЩ) заяви, че

...
Регионалната служба на ФБР (федералната полиция на САЩ) заяви, че
Коментари Харесай

И ФБР потвърди, че взривът на моста Рейнбоу между САЩ и Канада е инцидент

Регионалната работа на ФБР (федералната полиция на САЩ) съобщи, че при следствие на случилото се на моста " Рейнбоу " сред Съединени американски щати и Канада, където автомобил избухна и починаха двама души, не са открити " никакви взривни материали и никаква терористична връзка ", предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

ФБР означи, че следствието на този пътен случай е поверено на локалната полиция.

По-рано губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл също съобщи, че няма индикации за терористична офанзива при случая на моста.

Автомобилът се е движел от Ниагара фолс (САЩ) към контролния пункт на моста, който свързва Съединени американски щати и Канада през река Ниагара, когато се е взривил. Инцидентът докара до затваряне на граничния пункт и на други три пункта в региона.

Говорител на град Ниагара фолс съобщи, че автомобилът се е движел с висока скорост и се е блъснал в преградни съобържения на граничния пункт.

Свидетел на злополуката е декларирал пред локална телевизия, че автомобилът е идвал от американска страна, отклонил се е, с цел да избегне друга кола, след което се блъснал в оградата и избухнал.

От службата на моста " Рейнбоу " нарекоха случая " тежка злополука ".

След случая четири гранични пункта сред Съединени американски щати и Канада бяха затворени като защитна мярка, а интернационалното летище Бъфало-Ниагара предприе инспекции за сигурност на всички коли. Пътниците бяха предизвестени да чакат спомагателни инспекции. Мерките за сигурност сътвориха спомагателни усложнения в трафика в един от най-натоварените интервали на годината поради Деня на благодарността.

Около 6000 автомобила минават всекидневно през моста " Рейнбоу ", като делът на товарния трафик е пет %, сочат данни на федералната администрация за автомагистралите. Мостът е издигнат през 1941 година и е с дължина 439 метра.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР