Регионалната програма за заетост за Област Варна, разработена в изпълнение

...
Регионалната програма за заетост за Област Варна, разработена в изпълнение
Коментари Харесай

Разкриват над 100 нови работни места във Варненско по програма за заетост

 Регионалната стратегия за претовареност за Област Варна, създадена в осъществяване на член 31 от Закона за поощряване на заетостта започва на 01.06.2021 година Тя е ефикасен инструмент на политиката по заетостта, като покачва предлагането на работни места и дава късмет за интеграция на уязвимите групи.

Законът за поощряване на заетостта планува осъществяване на една Регионална стратегия за всяка административна област, направена на база оферти от регионална и общинските администрации. Ще се финансират действия ориентирани към следните целеви групи: безработни младежи до 29 година, с подгрупа до 25 година младежи, които нито се образоват, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст; безработни лица с ниска или с нетърсена на пазара на труда професионална подготовка и дефицит на основни компетентности, в това число безработни с ниско обучение (включително от ромски произход); хора с увреждания; дълготрайно безработни лица; лица отвън работната мощ, искащи да работят, в това число обезкуражени лица.

Основна цел на Регионалната стратегия за претовареност и образование на област Варна през 2020г. ще бъде повишение на заетостта, понижаване на безработицата посредством откриване на работни места за безработни лица от неравностойните групи на пазара на труда. В районната стратегия на област Варна през 2021г. се планува да бъдат разкрити общо 108 работни места, от тях 43 работни места на цялостен работен ден и 65 работни места на ненапълно работно време. За реализацията на районната стратегия са утвърдени 377 778 лева, които са обезпечени от Държавния бюджет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР