Регионалната инспекция по околната среда и водите се произнесе за

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите се произнесе за
Коментари Харесай

Екоинспецията с ключово решение за кариерата край Горнослав, върна инвеститора на старта

Регионалната ревизия по околната среда и водите се произнесе за кариерата край Горнослав. Институцията публично разгласи загубата на правно деяние на свое решение, издадено преди повече от 5 години, с което на вложителя „ Запрянови-03 “ се разрешава добивна активност без осъществяване на Оценка за влияние върху околната среда /ОВОС/.
Прочетете още
Така на процедура се слага кол в колелото на асеновградската компания, която ще би трябвало отначало да кандидатства за процедура по Оценка на въздействието върху околната среда, ако желае да гради кариера във въпросното находището.

Припомняме, че срокът за изговаряне на екоинспекцията бе изминал преди време. По този мотив преди седмица пред административната ѝ постройка в Пловдив се организира митинг с искане да се разгласи загубата на правно деяние на решението от 2016г. Още тогава шефът Ивайло Йотков изясни на протестиращите, че се изчаква основна документи от Министерство на земеделието и община Асеновград. Въпросната е постъпила в деловодството преди ден. 

„ Община Асеновград уведомява РИОСВ-Пловдив, че не е почнала процедура за смяна на статута на територията “, се показва в уведомлението на екоинспекцията.

Министерство на земеделието и храните пък е уведомило, че „ няма съществуване на постановено решение от Комисията за земеделските земи за смяна на предназначението на земеделската земя за неземеделски потребности на концесионна повърхност „ Делчевото-2 “ “.

Инспекцията показва, че пет години след издаване на разрешението за реализиране на кариера без осъществяване на Оценка на въздействието върху околната среда, осъществяване на капиталовото предложение не е почнало. В тази връзка анулира решението си дефинитивно.

Повече по тематиката вижте тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР